Ana içeriğe atla

Sosyal Medyada Çocuklara Yardım Etmenin En Güzel Yolları III

Çocuklara yardım ulaştıran ya da aracı olan grup ve dernekleri anlattıktan sonra sadece bir hafta içinde tanıştığım, haberleştiğim sosyal medya hesaplarını derlemeye devam ediyorum. Biliyorsunuz sosyal medya insan kişiliği, egosu, vitrini gibi yönlerden pekçok sıkıntı içeriyor, ama aynı zamanda herkese ulaşabileceğiniz ve bu erişimi harika şeylere dönüştürebileceğiniz bir potansiyeli de var. Biz de özellikle instagram üzerinde çocuklara yardım yapan iyilik grupları ile, yardım yapılabilecek çocukların ailelerine ait hesapları izlemeye devam ediyoruz.


Fetteho & Oyuncak Kardeşliği: instagram hesapları fetteho ve oyuncakkardesliği
Ümit Kavak, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşıyor ve Oyuncak kardeşliği projesiyle pekçok çocuğun yüzünü güldürüyor. Hayırseverlerin kargoyla kendisine gönderdiği oyuncak ve hediyeleri, kendi imkanlarıyla Şanlıurfa ve çevresindeki illerin kırsal bölgelerine ulaştırıyor. Profilinde yer alan çocuk fotoğraflarının içinizi ısıtmaması mümkün değil. Zaten oyuncak verdiği çocukların mutlu yüz ifadelerini devam ettirmek için bu yola çıkmış.






Bir İlmek Bin Umut: instagram hesabı birilmekbinumut
Mutfaktaki Umutlar hesabının bir çağrısıyla bulduğum, kızı Ecrin Tanem'i dünyaya getirirken kendisi de yaşam savaşı veren ve hem kendisi hem kızı engelli olarak hayatına devam eden anne Oya Şengül Hanım, el emeği ürünlerini hazırlayarak tedavilerini sürdürmeye çalışıyor. Vergi dairesine kayıtlı bir şekilde sırt çantaları, clutchlar, atkılar, bebek takımları, patikler, örgü oyuncaklar, sepetler ve akla gelebilecek her giysi ve aksesuarı örerek siparişlerle gönderen Oya Hanım bu yönüyle Derya Baykal'ın programında da yer almış.


Ece Arar: instagram hesabı ecearar
Bursa'da yaşayan sevgili Ece Arar, kızı Elvin ve kedisi Rudy'i bu instagram hesabından yıllardır keyifle takip ediyorum. Kendisini daha öncesinde de Twitter'dan izliyorum. Kasım ayında bir Twitter çağrılarına gelen yüzlerce yanıt karşısında, #çocuklarabot yardımları yapmaya başladılar. Öncelikle gönüllülerle okulları eşleştirdiler ve botları okullara giderek teslim ettiler. Daha sonra yardımlarına CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı'ndan da destek geldi, bu şekilde Doğu illerine 700 bot yola çıktı. Hedefleri bot ihtiyacı olan binlerce çocuk ve yardımları ulaştırmaya devam ediyorlar. Destek olmak için Ece Hanım ile eposta yoluyla iletişim kurabilirsiniz.



<<< Ağustos 2018. Ali, 1. yazıda bahsettiğim Ankara Yardım Faaliyetleri grubunun bulduğu ve buraya da taşıdığım kelebek hastası çocuğumuz.

>>> Kasım 2018. Bir çocuğun elinden tutun. Size teşekkür edemeyecek bir çocuğun. Bu şekilde kendinizi unutmaya ve başkalarını düşünmeye başlayabilirsiniz. Vesile olan, çocuklar için emek veren herkese minnettarız.


<< 1. Yazı: Nereden Başladık?
< 2. Yazı: Çocuklar için dernekler, vakıflar

Fotoğrafların her hakkı, ilgili sosyal medya hesabına ait olup, saklıdır.

Bu Web sitesi ve tüm sayfaları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na tabidir ve içeriğine ilişkin her türlü yazı içeren bilgi-belge ve her türlü fikri ve sınai haklar ile tüm telif hakları ve diğer fikri ve sınai mülkiyet hakları blog yazarına aittir. İşbu web sitesinin içeriği, sitede kullanılan her türlü yazılı malzeme Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.
Sitede yer alan bilgilerin çoğaltılması, başka bir lisana çevrilmesi, saklanması veya işleme tutulması da dahil, blog yazarının önceden yazılı iznine tabidir. Bu sebeple bu sitede yer alan metinler kısmen veya tamamen sahibinin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde, çoğaltılamaz, yayınlanamaz, kopyalanamaz, sunulamaz ve aktarılamaz. Sitenin bütünü veya bir kısmı diğer bir web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manifesto

Uzun süredir kendimde gözlediğim bir şeyi buraya yazmam gerekiyor; çünkü burayı kitap, seyahat ve itiraz yazıları alanım olarak 2009'dan beri işgal ediyorum. Ben artık, kurgusal edebiyat okuyamıyorum. Dünyada milyarlarca kitap var, her hafta binlercesi basılıyor, her gün yüzlerce sayfası yazılıyor. Dünyadan el etek çekip hepsini okumaya kalksak bile buna ömrümüzün vefâ etmeyeceği aşikâr, şurada yazdığım üzere, belleğimizin de ; dahası, çok çok çok okumayı, misket sayar gibi kitap saymayı da gerekli görmüyorum: çünkü kurgunun sonu yok, ve daha büyük arayışlarınız varsa, tıkanacağı ve tükeneceği açık. Yaklaşık 200 yıldır, büyük yazarların klasiklerini okuyarak insanı, iç dünyasını, hezeyanlarını ve tekâmülünü öğrenmeye, takip etmeye çalıştı insanlık. Ancak bu kitap varlıklarının yaşamlarını kurgulayarak yazarlar, bir neviî insanın, yani kendilerinin aczlerini kırmaya çalışıyorlardı (Ahmet Altan'ın çarpıcı bir tespitini anımsarsak, " Kitap yazmak, insanın Tanrılığa en yaklaşt

Didem Madak - En Kalması Gereken Şair

İki nefes arasında yazdım bu yazıyı. İki nokta arasında. Şiirini okumadan şiiri hakkında okuduğum ilk şair değil Didem Madak, ama azıcık dizesinin yer verildiği bir yazıyı daha bitirmeden karar verdim kitaplarını alıp okumaya. İki sayfa arasında. Sözcükler dergisinin en güzel, dolu dolu sayılarından birinde, 57. (Eylül-Ekim) sayısında bir yazıda rastgeldim şiirlerine. Daha ilk satırlarda yüzüme çarpan dizelerin oyunları ve ne kadar oyuncu olurlarsa olsunlar, dile getirdiği anlamların sahiciliği aklımı başımdan aldı. İnanırım bazen bir kâse bal bile umutsuzdur                                                  (Enkaz Kaldırma Çalışmaları'ndan) Şiirindeki dilin örgütlenişi, biçim ve içerik üzerine bir yazı olsa da, yazı içinde atıf yapılan dizeleri aç kurt gibi aradığımı görünce kitaplarını almam şart oldu. Didem Madak, üç tane incecik şiir kitabı yayınlandıktan sonra 2011 yılında hayata veda etmiş bir şair. Daha söyleyecek, yazacak çok şiirleri kaldı onda. Son kitabı Pu

Cemâlnur Sargut Maratonu: Tövbe, Hz. İbrahim, ve Ya Allah'ın Sevdikleri

Cemâlnur Sargut'un ikisi derleme, birisi de bir televizyon yayınının kitaplaştırılmış hâli olan 3 kitabını tek bir yazıda sunacağım, çünkü üçünü de ortak bir bakış açısıyla ifade edebileceğimi düşünüyorum. Tanımayanlar için, Cemâlnur Sargut, "üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. " "Ya Allah'ın Sevdikleri!" kitabı, zamanında bir TV kanalında yayınlanmış birkaç bölümlük sohbetin kitaplaştırılması ve içlerinde en iyisi. Çünkü diğer iki kitapta görülebileceği gibi metinlerde benim fikrimce konu bütünlüğü bulunmuyor. İlk kitaptaki sohbetlerde soruları soran ve dağılmaya meyleden konuları toparlayan Ferda Yıldırım. Bu anlamda belli başlıklar altında toplanan akış çok güze