Ana içeriğe atla

Kitap Bağışı! - II


 BU YAZIDAKİ KİTAPLARIN BAĞIŞI SONA ERMİŞTİR.
DİĞER BAĞIŞLAR İÇİN "BAĞIŞ" ETİKETİ ALTINDAKİ YENİ YAZILARA BAKINIZ.




Bahar da kapıdayken, yıllık kitap bağışı zamanımız geldi!

İlk sefer kişilere hediye şeklinde 30 civarı kitap bağışlamıştım.
İkinci bağışımız Kırklareli'nde bir Teknikokul kütüphanesine oldu.

Kütüphanelerle daha çok insana ulaşacağımızı düşünerek, bu seferki bağışı bir Halk Kütüphanesine yapmak niyetindeyim.

Ama talep olmazsa, isteyen blog takipçilerine hediye edeceğim.


Kütüphaneciler, öğretmenler, kitapseverler!
  • Öncelikle bu satırın hemen sol hizasında, "Bu siteye katılın"a tıklamanızla bana gerçek bir e-posta adresi beyan etmiş oluyorsunuz. 
  • Sonra bu yazının altına yorum bırakıyorsunuz.
  • Şahsi e-posta yazarak talep iletmeyiniz. Bu taleplere cevap veremiyorum. 

Kargolar karşı ödemeli olarak Yurtiçi Kargo ile gönderilecektir. 

Fazla talep olursa kitapları bölüştüreceğim. Yorum sırasına öncelik verilecektir.


Bağışlanacak Kitap Listesi:

1. Aydınlanma Değil, Merhamet! - Alev Alatlı (Türkçe roman, Everest Yay.)
2. Kar Kokusu - Ahmet Ümit (Türkçe roman, Everest Yay.)
3. Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk (Türkçe roman) 
4. İstanbul, Hatıralar ve Şehir - Orhan Pamuk (Anlatı)
5. Yanardağ Sevgilim - Susan Sontag (Can Yay., çeviri roman)
6. Chopin Üzerine Notlar - Andre Gide (Anlatı, Can Yay.)
7. Büyük Dünya Tarihi - William Woodruff (Tarihî)
8. Büyük Uyku - Raymond Chandler (Everest Yay., ed. Ahmet Ümit)
9. İspanya İç Savaşı - Pierre Vilar (Tarihî)
10. Don Quijote - Cervantes (2 Cilt, Dünya klasikleri)
11. Oliver Twist - Charles Dickens (Can Yay., Dünya klasikleri)
12. Dostoyevski'yi Okumak - Victor Terras (Edebî inceleme)
13. Özgürlüğün Geleceği - Fareed Zakaria (İnceleme)
14. Cennetten Kareler - National Geographic (özel boyutlu albüm, ayrı bir kargo gerektiriyor)
15. Night Train to Lisbon - Pascal Mercier (İngilizce, roman) 
16. Matematik Sanatı - Jerry P. King (TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları)
17. Kuantum Bilmecesi - Fred Alan Wolf (Omega Yay.)
18. Matematik / Matematik Geleceği Kestirebilir mi? ve Diğer Büyük Sorular - Tony Crilly (Versus Yay.)  
19. Şekilli Fizik Sözlüğü - çev. Sadi Turgut (TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları)




Not. Üyelik ücretsiz bir işlemdir. Beyan edilen adrese, tanıtım vb. amaçlı hiçbir e-posta gelmemektedir.

Not 2. Üyelik kitap seven değerli insanları kaybetmemek amaçlı. Bu şekilde tanıştığım harika kitap bloggerları oldu. Kitabın vesile olduğu her güzel şey gibi.


Bol okumalı, aydınlık günler dileğimle.

Yorumlar

  1. Ah, daha yeni aklıma düşmüştü "Ne vakit yapmıştı Serra Hanım bağışı acaba?" diye, kalbim temizmiş demek ki =) Kütüphane talibi çıkmaz ise Masumiyet Müzesi, Chopin Üzerine Notlar ve Oliver Twist'e talibim bendeniz.
    Ayrıca bu cömert tavrınız için tekrar tekrar teşekkürler, ne kadar takdir ve gıpta ettiğimi anlatamam, sağolun, var olun =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbiniz temizmiş. :) Tamam kütüphane talibi çıkmazsa ilk sıradasınız. Hız müthiş :) Çok teşekkür ederim, takdir edenler olmasa bu keyif böyle olmazdı; bağışların devamı gelecek.

      Sil
  2. Günaydın :)
    Ben de Yanardağ Sevgilim - Susan Sontag (Can yay., çeviri roman) ve Cennetten Kareler - National Geographic 'e talibim.
    Güzel haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu iki kitap benim çok sevdiğim ve sahiden kütüphanelerin çok talep göstermeyebileceği eserler. Güzel seçimleriniz için kutluyorum. Aklımdasınız. :)

      Sil
  3. Merhaba Serra Hanım,
    Ben Antalya Kepez-Baraj Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim.
    Okulumuz henüz üç yıllık yeni bir okul ve varoş bir bölge olan Baraj Mahallesi'nde.Burası Doğu'dan göç alan bir bölge olduğu için öğrencilerimizin sosyo-ekonomik düzeyi alt seviyelerde.Okulumuzun birçok eksiği var bunlardan biri de kütüphane.Kendi olanaklarımızla bir kütüphane kurmak için yola koyulduk ve siz yardımsever insanlar sayesinde kütüphanemizi kitaplarla doldurmak istiyoruz.Öğrencilerimizin gerçekten kitaba,okumaya,araştırmaya ihtiyacı var.Elinizdeki kitapları gönderirseniz ben ve öğrencilerim çok memnun oluruz.Zira öğrencilerimizin geleceğine büyük katkı sağlamış olacaksınız.
    Sonsuz teşekkürler
    Baraj Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
    Baraj Mah. 5864 Sok. No: 1 Kepez Antalya.
    0242 338 30 68

    YanıtlaSil
  4. İşin özü Serra Hanım Baraj Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin kitaba ihtiyacı var. Biz elinizdeki kitaplara talibiz. Lütfen kitapların hepsi bize gelsin. Şu ana kadar iki koli kitap yollandı yardımsever insanlar tarafından. Başka da kitabımız yok.Siz kitapsever ve yardımsever insanlar sayesinde inşallah kütüphanemizi dolduracağız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu size gönderim yapacağız. Yalnız Kar Kokusu biraz siyasi bir roman, onu kütüphaneye göndermek doğru olmayabilir. Yanardağ Sevgilim kitabı da öğrencilerinizin seviyesine pek uygun düşmeyecektir. Sizin için teknik kitaplar bulmaya da çalışırım.

      Sil
    2. Merhaba ilk kutunuz hazır. 1-2 fazladan kitap da bulup koydum. Evden alım için kargoyu aramakta gecikmişiz Pazartesiye kaldı sanırım:)

      Sil
  5. Merhaba Serra Hanım,
    Gönderdiğiniz kitapları bugün aldık öğrencilerim adına çok teşekkür ederim.Lütfen okulumuzu unutmayın çevrenizde kitap bağışlamak isteyen arkadaşlarınız olursa aklınızda olalım.Sevgiler:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manifesto

Uzun süredir kendimde gözlediğim bir şeyi buraya yazmam gerekiyor; çünkü burayı kitap, seyahat ve itiraz yazıları alanım olarak 2009'dan beri işgal ediyorum. Ben artık, kurgusal edebiyat okuyamıyorum. Dünyada milyarlarca kitap var, her hafta binlercesi basılıyor, her gün yüzlerce sayfası yazılıyor. Dünyadan el etek çekip hepsini okumaya kalksak bile buna ömrümüzün vefâ etmeyeceği aşikâr, şurada yazdığım üzere, belleğimizin de ; dahası, çok çok çok okumayı, misket sayar gibi kitap saymayı da gerekli görmüyorum: çünkü kurgunun sonu yok, ve daha büyük arayışlarınız varsa, tıkanacağı ve tükeneceği açık. Yaklaşık 200 yıldır, büyük yazarların klasiklerini okuyarak insanı, iç dünyasını, hezeyanlarını ve tekâmülünü öğrenmeye, takip etmeye çalıştı insanlık. Ancak bu kitap varlıklarının yaşamlarını kurgulayarak yazarlar, bir neviî insanın, yani kendilerinin aczlerini kırmaya çalışıyorlardı (Ahmet Altan'ın çarpıcı bir tespitini anımsarsak, " Kitap yazmak, insanın Tanrılığa en yaklaşt

Didem Madak - En Kalması Gereken Şair

İki nefes arasında yazdım bu yazıyı. İki nokta arasında. Şiirini okumadan şiiri hakkında okuduğum ilk şair değil Didem Madak, ama azıcık dizesinin yer verildiği bir yazıyı daha bitirmeden karar verdim kitaplarını alıp okumaya. İki sayfa arasında. Sözcükler dergisinin en güzel, dolu dolu sayılarından birinde, 57. (Eylül-Ekim) sayısında bir yazıda rastgeldim şiirlerine. Daha ilk satırlarda yüzüme çarpan dizelerin oyunları ve ne kadar oyuncu olurlarsa olsunlar, dile getirdiği anlamların sahiciliği aklımı başımdan aldı. İnanırım bazen bir kâse bal bile umutsuzdur                                                  (Enkaz Kaldırma Çalışmaları'ndan) Şiirindeki dilin örgütlenişi, biçim ve içerik üzerine bir yazı olsa da, yazı içinde atıf yapılan dizeleri aç kurt gibi aradığımı görünce kitaplarını almam şart oldu. Didem Madak, üç tane incecik şiir kitabı yayınlandıktan sonra 2011 yılında hayata veda etmiş bir şair. Daha söyleyecek, yazacak çok şiirleri kaldı onda. Son kitabı Pu

Cemâlnur Sargut Maratonu: Tövbe, Hz. İbrahim, ve Ya Allah'ın Sevdikleri

Cemâlnur Sargut'un ikisi derleme, birisi de bir televizyon yayınının kitaplaştırılmış hâli olan 3 kitabını tek bir yazıda sunacağım, çünkü üçünü de ortak bir bakış açısıyla ifade edebileceğimi düşünüyorum. Tanımayanlar için, Cemâlnur Sargut, "üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. " "Ya Allah'ın Sevdikleri!" kitabı, zamanında bir TV kanalında yayınlanmış birkaç bölümlük sohbetin kitaplaştırılması ve içlerinde en iyisi. Çünkü diğer iki kitapta görülebileceği gibi metinlerde benim fikrimce konu bütünlüğü bulunmuyor. İlk kitaptaki sohbetlerde soruları soran ve dağılmaya meyleden konuları toparlayan Ferda Yıldırım. Bu anlamda belli başlıklar altında toplanan akış çok güze