Ana içeriğe atla

Destek Olmak

Sizlere sadece, yardım edebileceğiniz kanalları önermekle yetineceğim. Ben her yardımın bireysel, gizli ve anonim olması gerektiğini düşünenlerdenim. İyilik yapın suya atın, kimse görmesin; sadece siz ve Yaratan bilseniz yeter.


Kızılay'a destek olun

Kızılay’a 2868’e boş SMS atarak 5 TL yardım yapabilirsiniz. Daha fazla yardım yapmak istiyorsanız daha fazla mesaj atın.

Kızılay'dan yardım için uyarı

İkinci el, kullanılmış giysi, ve benzeri malzeme göndermeyin. Küçük yardım paketlerinin dağıtımı çok zor, mümkünse yardımı topluca gönderin. Küçük de olsa maddi bağış, en iyisi.

AKUT'a destek olun

AKUT’a 2930’a boş SMS atarak 5 TL yardım yapabilirsiniz. Daha fazla yardım yapmak istiyorsanız daha fazla mesaj atın.

Başbakanlık yardım kampanyası başlattı

Açıklamada, yardım kampanyasına katılabilmek için gerekli banka hesap bilgileri şöyle:

Hesap adı: Van Depremi İnsani Yardım Hesabı
T.C. Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesi Ankara
TL hesabı : TR600001000820555555555031
ABD Doları hesabı: TR330001000820555555555032
Avro hesabı : TR060001000820555555555033


Vakıflar Bankası A.O. Finansmarket Şubesi Ankara
TL hesabı : TR620001500158007299317599
ABD Doları hesabı: TR430001500158048013094088
Avro hesabı : TR320001500158048013094092


Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi Ankara
TL hesabı : TR190001200940800005000015
ABD Doları hesabı: TR210001200940800058000100
Avro hesabı : TR910001200940800058000101"


Ne yardım yapabilirsiniz, nelere ihtiyaç var? Son bilgiler için sosyal medyayı kullanın:
Twitter: @VanDayanisma
Facebook: www.facebook.com/vandayanisma
Blog: http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com/



Yaysat yardım malzemelerini ulaştıracak

Yaysat da depremzedelere yardım malzemelerini ulaştırmak için harekete geçti. 207 bayisi ve 165 nakliyecisi ile beraber Türkiye'yi kapsayan geniş dağıtım ağını ve araç filosunu bölgede evsiz-işsiz kalan halka yardım götürmek için organize eden Yaysat, Van'daki bayisinden yardım kolilerinin dağıtımını yapacak. Yaysat'ın kampanyasına katılmak için yapılması gerekenler şunlar:

- Çadır, battaniye, çocuk bezi, bebek maması, kullanılmamış giysi ve ayakkabıları ayrı ayrı kolilemek;
- Kolilerin içinde ne olduğunu, belli olacak şekilde üzerlerine yazmak.


Yardımlarını Yaysat aracılığıyla ulaştırmak isteyenlerin başvurması gereken Yaysat noktaları ve yetkili isimler şöyle:

İstanbul-Merkez: Didem Keskin / Doğan Medya Tesisleri, Sanayi Mahallesi, 1650. Sokak No:2, 34517 Esenyurt / İstanbul

Depolar:
İstanbul - Ekrem Salur- Evren Mah.Gülbahar Cad.Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli / İstanbul
Ankara - Uğur Ocak - Doğan Printing Center, Esenboğa yolu üzeri 16.km Dereyurt mevkii / Sarayköy/Ankara
İzmir - Emrah Doğan - Doğan Printing Center Ege cad. No:36 Sarnıç 35410 Gaziemir/İzmir
Adana - Ali Çarboğa - Yenidoğan mahallesi Girne bulvarı no:321 Hürriyet tesisleri 01250 Yüreğir/Adana
Antalya - Mehmet Atalay - Doğan Printing Center havaalanı yolu? Koyunlar köyü mevkii 8. Km. Antalya
Trabzon - Köksal Alioğlu - Hürriyet-Milliyet Tesisleri Arsin Organize Sanayi Bölgesi Arsin/Trabzon



kaynak: CNNTÜRK websayfası, 26.10.2011


İşbu Web sitesi ve tüm sayfaları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na tabidir ve içeriğine ilişkin her türlü yazı içeren bilgi-belge ve her türlü fikri ve sınai haklar ile tüm telif hakları ve diğer fikri ve sınai mülkiyet hakları blog yazarına aittir. İşbu web sitesinin içeriği, sitede kullanılan her türlü yazılı malzeme Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

Sitede yer alan bilgilerin çoğaltılması, başka bir lisana çevrilmesi, saklanması veya işleme tutulması da dahil, blog yazarının önceden yazılı iznine tabidir. Bu sebeple bu sitede yer alan metinler kısmen veya tamamen sahibinin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde, çoğaltılamaz, yayınlanamaz, kopyalanamaz, sunulamaz ve aktarılamaz. Sitenin bütünü veya bir kısmı diğer bir Web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz.

Yorumlar

  1. Böyle zamanlar birlik olma zamanlarıdır,birbirimize destek olma zamanlarıdır.Herkes elinden geldiğince mutlaka yardım etmeli,destek olmalı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manifesto

Uzun süredir kendimde gözlediğim bir şeyi buraya yazmam gerekiyor; çünkü burayı kitap, seyahat ve itiraz yazıları alanım olarak 2009'dan beri işgal ediyorum. Ben artık, kurgusal edebiyat okuyamıyorum. Dünyada milyarlarca kitap var, her hafta binlercesi basılıyor, her gün yüzlerce sayfası yazılıyor. Dünyadan el etek çekip hepsini okumaya kalksak bile buna ömrümüzün vefâ etmeyeceği aşikâr, şurada yazdığım üzere, belleğimizin de ; dahası, çok çok çok okumayı, misket sayar gibi kitap saymayı da gerekli görmüyorum: çünkü kurgunun sonu yok, ve daha büyük arayışlarınız varsa, tıkanacağı ve tükeneceği açık. Yaklaşık 200 yıldır, büyük yazarların klasiklerini okuyarak insanı, iç dünyasını, hezeyanlarını ve tekâmülünü öğrenmeye, takip etmeye çalıştı insanlık. Ancak bu kitap varlıklarının yaşamlarını kurgulayarak yazarlar, bir neviî insanın, yani kendilerinin aczlerini kırmaya çalışıyorlardı (Ahmet Altan'ın çarpıcı bir tespitini anımsarsak, " Kitap yazmak, insanın Tanrılığa en yaklaşt

Didem Madak - En Kalması Gereken Şair

İki nefes arasında yazdım bu yazıyı. İki nokta arasında. Şiirini okumadan şiiri hakkında okuduğum ilk şair değil Didem Madak, ama azıcık dizesinin yer verildiği bir yazıyı daha bitirmeden karar verdim kitaplarını alıp okumaya. İki sayfa arasında. Sözcükler dergisinin en güzel, dolu dolu sayılarından birinde, 57. (Eylül-Ekim) sayısında bir yazıda rastgeldim şiirlerine. Daha ilk satırlarda yüzüme çarpan dizelerin oyunları ve ne kadar oyuncu olurlarsa olsunlar, dile getirdiği anlamların sahiciliği aklımı başımdan aldı. İnanırım bazen bir kâse bal bile umutsuzdur                                                  (Enkaz Kaldırma Çalışmaları'ndan) Şiirindeki dilin örgütlenişi, biçim ve içerik üzerine bir yazı olsa da, yazı içinde atıf yapılan dizeleri aç kurt gibi aradığımı görünce kitaplarını almam şart oldu. Didem Madak, üç tane incecik şiir kitabı yayınlandıktan sonra 2011 yılında hayata veda etmiş bir şair. Daha söyleyecek, yazacak çok şiirleri kaldı onda. Son kitabı Pu

Cemâlnur Sargut Maratonu: Tövbe, Hz. İbrahim, ve Ya Allah'ın Sevdikleri

Cemâlnur Sargut'un ikisi derleme, birisi de bir televizyon yayınının kitaplaştırılmış hâli olan 3 kitabını tek bir yazıda sunacağım, çünkü üçünü de ortak bir bakış açısıyla ifade edebileceğimi düşünüyorum. Tanımayanlar için, Cemâlnur Sargut, "üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. " "Ya Allah'ın Sevdikleri!" kitabı, zamanında bir TV kanalında yayınlanmış birkaç bölümlük sohbetin kitaplaştırılması ve içlerinde en iyisi. Çünkü diğer iki kitapta görülebileceği gibi metinlerde benim fikrimce konu bütünlüğü bulunmuyor. İlk kitaptaki sohbetlerde soruları soran ve dağılmaya meyleden konuları toparlayan Ferda Yıldırım. Bu anlamda belli başlıklar altında toplanan akış çok güze